Syötteen keskusvaraamon palveluja koskevat varausehdot

Syötteen keskusvaraamo/Lapin Mökkilomat Oy noudattaa välittämiensä majoituspalveluiden tilaamisessa, varaamisessa ja tilattujen palveluiden peruuttamisessa seuraavia ehtoja. Nämä varausehdot tulevat kumpaakin osapuolta sitoviksi, kun asiakas on tehnyt varauksen.

Mikäli olet varannut Hotelli Iso-Syötteen hotellihuoneen, Kelomökin, Tunturimökin, Aurora-, Karhunpesä-, Kotkanpesä- tai Feeniks-sviitin, tarkista niitä koskevat erityisehdot sivun lopusta.

VARAAMINEN JA MAKSUEHDOT
Varaajan tulee olla varausta tehdessään täysi-ikäinen (18 vuotta täyttänyt) ja täysi-valtainen vastuuhenkilö/-majoittuja.

Matkustajailmoitus tulee täyttää ennen saapumista, sisään kirjautuessa tai viimeistään oleskelun aikana ja palauttaa allekirjoitettuna keskusvaraamolle.

Varaus Online-palvelusta
Asiakkaan tulee maksaa vähintään ennakkomaksu (30% majoituskohteen vuokrahinnasta) tai maksu kokonaisuudessaan sekä toimitusmaksu 18 € varauksen yhteydessä. Maksutapoina ovat verkkopankki tai luottokortti (Visa ja Mastercard).
Jos varaus tehdään myöhemmin kuin 6 (kuusi) viikkoa ennen oleskelun alkua, ennakkomaksua ei peritä erikseen, vaan varauksen maksu on suoritettava kokonaisuudessaan varauksen teon yhteydessä.
Maksun suorittamisen jälkeen asiakkaan tulee palata maksupalvelusta takaisin varausjärjestelmään, jotta varaus vahvistuu. Varausvahvistus ja mahdollinen loppulasku lähetetään asiakkaan varausvaiheessa ilmoittamaan sähköpostiin välittömästi varauksen tekemisen jälkeen. Mikäli asiakas ei palaa varauksen vahvistussivulle, varausta ei synny eikä varausohjelma lähetä sähköpostivahvistusta varauksesta. Syötteen keskusvaraamo ei vastaa epäonnistuneesta varauksesta, vaan asiakkaan tulee viipymättä olla yhteydessä Syötteen keskusvaraamon myyntipalveluun.

Varaus myyntipalvelusta
Varauksen voi tehdä myös Syötteen keskusvaraamon toimistossa tai puhelinmyynnissä, jonka jälkeen Syötteen keskusvaraamo lähettää asiakkaalle varausvahvistuksen ja laskun postitse tai sähköpostilla.
Ennakko- ja loppumaksu tulee maksaa laskussa mainittuun eräpäivään mennessä, ennen loman alkua.
Jos varaus tehdään myöhemmin kuin 6 (kuusi) viikkoa ennen oleskelun alkua, ennakkomaksua ei peritä erikseen. Maksamatta jättäminen ei ole peruutus.

Kaikkiin varauksiin lisätään 18 € toimitusmaksu. Kaikki laskuun liittyvät huomautukset on ilmoitettava 7 pv sisällä laskun päiväyksestä.

Varausvahvistusviestissä ilmoitetaan majoituskohteen huoltajan nimi ja yhteystiedot sekä ajo-ohje avainten luovutuspaikkaan ja majoituskohteeseen. Majoituskohteen avain luovutetaan asiakkaalle maksukuittia vastaan. Jos asiakas on tehnyt varauksen matkatoimiston kautta, hänen on luovutettava matkatoimiston varausvahvistus.

PERUUTUKSET
Peruutus tulee aina tehdä kirjallisesti tai muutoin olosuhteet huomioiden tarkoituksenmukaisella tavalla Syötteen keskusvaraamon myyntipalveluun. Varaus ei peruunnu automaattisesti, jos laskun jättää maksamatta vaan asiakkaan on aina peruttava varaus kirjallisesti. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on tullut Syötteen keskusvaraamolle.

Jos asiakas peruuttaa varauksensa

  • 28 pv ennen varauksen alkamista, pidätetään peruutuskuluna 30 € ja toimitusmaksu 18 €
  • myöhemmin kuin 28 pv mutta viimeistään 14 pv ennen oleskelun alkamista, pidätetään 30% varauksen kokonaishinnasta sekä toimitusmaksu 18 €
  •  myöhemmin kuin 14 pv ennen varauksen alkamista tai asiakas ei ilmoita Syötteen keskusvaraamolle ennen varauksen alkamista siitä, ettei hän käytä varaamiaan palveluja, on Syötteen keskusvaraamolla oikeus periä varauksen koko hinta. Maksamatta jättäminen ei ole peruutus.
  • Jos asiakas keskeyttää varauksensa ja poistuu lomakohteesta ennen vuokra-ajan päättymistä, ei käyttämättä jääneeltä ajalta makseta korvausta.

Mikäli varaus peruutetaan ennen palvelun alkamista, mutta varauksen teon jälkeen sattuneen äkillisen sairauden, tapaturman tai kuolemantapauksen johdosta, joka on sattunut asiakkaalle tai hänen lähiomaiselleen, on asiakkaalla oikeus saada palvelusta maksettu hinta takaisin vähennettynä toimistokulut 100 € sekä 18 € toimitusmaksu. Kyseisissä tapauksissa korvausta maksetusta palvelusta voi hakea mahdollisen matkavakuutuksen kautta. Tapahtumasta on ilmoitettava palveluntarjoajalle välittömästi ja esitettävä hyväksyttävä selvitys esim. lääkärintodistus. Mikäli peruutus tapahtuu majoituskohteen vuokrauksen jo alettua, ei palvelun kokonaishintaa palauteta.

VARAUKSEN MUUTTAMINEN
Mikäli asiakas muuttaa varausta (lomakohdetta, loman ajankohtaa, lisäpalveluja tai henkilömäärää), on Syötteen keskusvaramolla oikeus veloittaa tästä aiheutuvina muutoskuluina 30 €. Muutos on tehtävä viimeistään kuusi (6) viikkoa ennen varausajankohdan alkua. Tätä myöhemmin tehtyjä muutoksia pidetään aikaisemman varauksen peruutuksena ja uutena varauksena.

SYÖTTEEN KESKUSVARAAMON OIKEUS PERUUTTAA VARAUS
Mikäli asiakas ei hoida maksuja määräpäivään mennessä, Syötteen keskusvaraamolla on oikeus perua varaus.
Mikäli kysymyksessä on ylivoimainen este (force majeure), Syötteen keskusvaraamo voi perua varauksen. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada maksamansa suoritukset takaisin. Syötteen keskusvaraamon vastuu rajoittuu vain asiakkaan maksaman summan palauttamiseen, eikä velvoitetta korvaavan kohteen tarjoamiselle ole. Mahdollisuuksiensa mukaan Syötteen keskusvaraamo voi tarjota varauksen vaihtamista toiseen majoituskohteeseen. Force majeure -esteen takia irtisanotusta sopimuksesta asiakkaalle mahdollisesti syntyneitä kuluja ei korvata.

MAJOITUSKOHTEEN AVAINTEN LUOVUTUS
Majoituskohteen avain luovutetaan asiakkaalle ohjeen mukaisessa avaimennoutopaikassa. Käytettävissä on yksi avain/majoituskohde.
Mikäli asiakas ei pääse tulemaan ilmoitettuna ajankohtana tai hän ei ilmoita lainkaan poikkeuksellista tuloaikaansa, Syötteen keskusvaraamo ei voi taata avainten luovutusta.
Asiakkaan velvollisuutena on tarkistaa varausvahvistuksessa saamansa ohjeet ja toimia niiden mukaan.
Mikäli majoituskohteen avain katoaa, Syötteen keskusvaraamolla on oikeus periä siitä aiheutuvat kulut asiakkaalta (esim. lukkojen uudelleensarjoitus ja uudet avaimet).

OLESKELU KOHTEESSA
Majoituskohde on asiakkaan käytettävissä tulopäivästä klo 16.00 alkaen lähtöpäivään klo 12.00 saakka.
Vuokraan sisältyy varatun majoituskohteen käyttöoikeus varatulle ajalle. Normaalit energiakulut, kalusteet, keitto- ja ruokailuastiat, ruokailuvälineet, patjat, peitot ja tyynyt sisältyvät hintaan. Muut hintaan sisältyvät asiat ilmenevät kohdekohtaisesta ohjeesta. Huomaathan, että majoituskohteet toimivat omavaraisuusperiaatteella, joten mm. roskapussit, pefletit, wc- ja talouspaperit, astian- ja pyykinpesuaineet tulee hankkia majoituksen ajaksi itse. Liinavaatteet ja pyyhkeet eivät sisälly vuokraan, ellei kohdekohtaisessa ohjeessa toisin mainita. Asiakkaan on käytettävä lakanoita. Liinavaatteet ja pyyhkeet voi varata lisämaksusta. Makuupussien käyttö on kielletty.

Majoituskohde luovutetaan asiakkaan käyttöön siivottuna. Majoituskohteen siivouksesta loman aikana huolehtii asiakas itse. Varausvahvistuksen mukana tulleessa kohdekohtaisessa ohjeessa on mainittu sisältyykö loppusiivous varatun majoituskohteen vuokrahintaan. Mikäli loppusiivous ei sisälly hintaan, asiakas huolehtii itse majoituskohteen loppusiivouksesta tai hän voi tilata lisämaksullisen loppusiivouksen. Tilattuun loppusiivoukseen tai majoituskohteen vuokrahintaan sisältyvään loppusiivoukseen ei sisälly astioiden tiskaus ja roskien vienti. Lisäksi asiakkaan edellytetään luovuttavan majoituskohteen normaalin asumisen jäljiltä eli huonekalut ja muut varusteet paikoillaan ja ehjinä.

Huomioithan, että alueella on muitakin majoittujia. Pyydämme ystävällisesti ottamaan huomioon muut matkailijat sekä alueen asukkaat erityisesti iltaisin ja yöaikaan.

HENKILÖMÄÄRÄ
Majoituskohdetta ei saa käyttää useampi henkilö kuin varausvahvistuksessa on ilmoitettu. Teltan, asuntoauton ja -vaunun käyttö majoitustarkoitukseen majoituskohteen tontilla on kielletty.

TUPAKOINTI JA LEMMIKIT
Tupakointi on ehdottomasti kielletty majoituskohteissa! Mikäli majoituskohteessa on tupakoitu, veloitamme puhdistuskulut (min. 300€).
Lemmikin saa tuoda vain majoituskohteeseen, jossa lemmikit ovat sallittuja. Lemmikkieläinten mukanaolosta tulee ilmoittaa varausta tehtäessä. Asiakas on velvollinen korjaamaan lemmikin jätökset pihaympäristöstä ja korvaamaan mahdolliset lemmikin majoituskohteelle tai sen irtaimistolle aiheuttamat vahingot. Mahdollisista vahingoista on ilmoitettava välittömästi majoituskohteen huoltajalle tai Syötteen keskusvaraamolle.
Syötteen keskusvaraamo ei vastaa luvattomasta tupakoinnista tai eläinpölystä aiheutuneista allergia tms. ongelmista asiakkaille.

PALJUT, KYLPYTYNNYRIT JA SIIRRETTÄVÄT SAUNAT
Runsaan veden ja polttopuiden kulutuksen vuoksi kaikenlaiset itse tuodut tai vuokrattavat paljut, kylpytynnyrit tai siirrettävät saunat ovat kielletty. Ne aiheuttavat myös häiriötä naapureille ja tyhjennys- tai pesuvesi aiheuttaa eroosiota ja liukkautta. Luvattomasta paljun, kylpytynnyrin tai siirrettävän saunan käytöstä peritään 400 € suuruinen sakkomaksu.

SÄHKÖAUTOJEN LATAAMINEN
Sähkö-/hybridiautojen lataussähkö ei sisälly majoituskohteiden hintaan. Autoja ei saa ladata majoituskohteen sähköverkosta. Virallisia latauspisteitä löytyy 2 kpl LumiAreenan takapihalta ja 4 kpl Hotelli Iso-Syötteen parkkipaikalta

VAHINGOT
Varaaja on velvollinen korvaamaan majoitusajankohdan aikana majoituskohteelle tai sen irtaimistolle tahallisesti tai tahattomasti aiheutuneet vahingot. Aiheutuneesta vahingosta on heti ilmoitettava majoituskohteen huoltajalle tai Syötteen keskusvaraamolle.

HÄIRIÖTILANTEET
Mikäli asiakas ei Syötteen keskusvaraamon tai sen edustajan antamasta huomautuksesta huolimatta lakkaa aiheuttamasta häiriötä tai vaaraa samassa tai naapurikiinteistössä oleville, on Syötteen keskusvaraamolla tai sen edustajalla oikeus purkaa asiakkaan tekemä varaus välittömästi. Kaikista toimenpiteistä aiheutuvat kulut laskutetaan asiakkaalta eikä maksettua vuokrahintaa palauteta.

HUOMAUTUKSET
Älä anna lomasi mennä pilalle sellaisen puutteen tai pikkuvian vuoksi, jonka huoltaja voi korjata. Kaikki majoituskohteeseen liittyvät huomautukset ja valitukset on ilmoitettava välittömästi paikan päällä kohteen huoltohenkilölle.
Mikäli asiaan ei tule korjausta, asiakkaan tulee ottaa yhteyttä Syötteen keskusvaraamoon p. 08 823 400 tai sähköpostitse keskusvaraamo@syote.fi
Mikäli asiakas ei ole lomansa aikana ollut yhteydessä mahdollisista epäkohdista kohteen huoltohenkilöön tai Syötteen keskusvaraamoon, hän menettää oikeuden mahdollisiin hyvityksiin.
Mikäli asiaa ei saada korjattua eikä asiaan saada tyydyttävää ratkaisua vuokrausaikana, asiakas voi tehdä kirjallisen huomautuksen Syötteen keskusvaraamolle viikon kuluessa majoitusvarauksen päättymisestä.
Jos asiakas ja Syötteen keskusvaraamo eivät pääse yhteisymmärrykseen, voi asiakas saattaa riita-asian kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi.

VAHINGONKORVAUKSET
Syötteen keskusvaraamo ei ole vastuussa vahingosta, joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä (force majeure) tai muusta ennalta arvaamattomasta syystä, jota Syötteen keskusvaraamo tai apuna käytetty elinkeinonharjoittaja ei olisi voinut estää mahdollisimman huolellisesti menetellenkään. Syötteen keskusvaraamon on ilmoitettava asiakkaalle esteestä viipymättä ja pyrittävä toimimaan niin, että asiakkaan kärsimä vahinko jää mahdollisimman pieneksi.
Syötteen keskusvaraamo ei ole velvollinen korvaamaan luonnonolosuhteista, hyönteisistä, myyristä/hiiristä, muurahaisista, odottamattomista säänvaihteluista, rakennustöistä tai rakennelmista naapuritonteilla, omistajan tekemistä varustelu- tai muista muutoksista, joita ei ole ilmoitettu Syötteen keskusvaraamolle tai kolmannen osapuolen aiheuttamista ongelmista (esim. katkokset vesi-, sähkö- tai tv-verkossa) asiakkaalle mahdollisesti aiheutuvaa haittaa tai kuluja.

VIRHEELLINEN HINTATIETO
Virheellinen hintatieto ei sido Syötteen keskusvaraamoa, jos hinta on niin selvästi virheellinen, että asiakkaankin pitää se ymmärtää. Tällainen tilanne on esimerkiksi silloin, jos ero ilmoitetun hinnan ja todellisen hinnan välillä on huomattavan suuri tai väärää hintaa voidaan pitää poikkeuksellisen alhaisena yleiseen hintatasoon verrattuna.

LÖYTÖTAVARAT
Säilytämme majoituskohteistamme löytyneitä tavaroita 3 kk, lukuun ottamatta alle 20 € arvoisia löytötavaroita. Tavaroita voi tiedustella toimistoltamme, p. 08 823 400 tai keskusvaraamo@syote.fi.
Voimme postittaa löytötavarat: veloitamme löytötavaroiden pakkaamisesta + postiin kuljettamisesta 35 €/lähetys. Paketin maksimipaino on 25 kg ja mitat max. 59 x 36 x 60 cm.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Copyright © SYÖTTEEN KESKUSVARAAMO

ERITYISEHDOT / Hotelli Iso-Syötteen majoituskohteet

Varauksen peruuttaminen ja muuttaminen
Peruutus tulee aina tehdä kirjallisesti tai muutoin olosuhteet huomioiden tarkoituksenmukaisella tavalla Syötteen keskusvaraamon myyntipalveluun. Varaus ei peruunnu automaattisesti, jos laskun jättää maksamatta vaan asiakkaan on aina peruttava varaus kirjallisesti. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on tullut Syötteen keskusvaraamoon.

Poro Standard ja Star Superior huoneet sekä Kelomökit ja Tunturimökit

majoitusajankohta: Talvi ja kevät 1.12.-1.5.
Mikäli varaus perutaan viimeistään 30 vrk ennen saapumispäivää, palautetaan maksettu suoritus vähennettynä 10 € peruutuskululla ja 18 € toimitusmaksulla
Mikäli varaus perutaan tai sitä muutetaan myöhemmin tai asiakas ei saavu paikalle, maksettua summaa ei palauteta

majoitusajankohta: Kesä ja syksy 1.6.-30.11.
Mikäli varaus perutaan viimeistään 2 vrk ennen saapumispäivää, palautetaan maksettu suoritus vähennettynä 10 € peruutuskululla ja 18 € toimitusmaksulla
Mikäli varaus perutaan tai sitä muutetaan myöhemmin tai asiakas ei saavu paikalle, palautetaan maksettu suoritus vähennettynä ensimmäisen yön hinnalla ja 18 € toimistusmaksulla

Aurora-sviitit

majoitusajankohta: Talvi ja kevät 1.12.-1.5.
Mikäli varaus perutaan viimeistään 30 vrk ennen saapumispäivää, palautetaan maksettu suoritus vähennettynä 40 € peruutuskululla ja 18 € toimitusmaksulla
Mikäli varaus perutaan tai sitä muutetaan myöhemmin tai asiakas ei saavu paikalle, maksettua summaa ei palauteta

majoitusajankohta: Kesä ja syksy 1.6.-30.11.
Mikäli varaus perutaan viimeistään 2 vrk ennen saapumispäivää, palautetaan maksettu suoritus vähennettynä 40 € peruutuskululla ja 18 € toimitusmaksulla
Mikäli varaus perutaan tai sitä muutetaan myöhemmin tai asiakas ei saavu paikalle, palautetaan maksettu suoritus vähennettynä ensimmäisen yön hinnalla ja 18 € toimistusmaksulla

Kotkanpesä-, Karhunpesä- ja Feeniks-sviitti

Ei peruutusoikeutta
Mikäli varaus perutaan tai asiakas ei saavu paikalle, maksettua summaa ei palauteta.

Internet-maksamisen lisäehdot

Suomen Verkkomaksut on verkkomaksamiseen erikoistunut yritys, jolla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa.

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla
Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, Syötteen keskusvaraamo toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle.

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa.
Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle.
Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.
Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa
Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa.
Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.